Άρης: Για ισχυρό επενδυτή μίλησε ο Ηλιάδης

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 18:15
UPD:18:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Συνέντευξη Τύπου εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, προκειμένου να ενημερώσει για όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα της μακεδονικής ομάδας.

«Βρήκαμε 160 ευρώ ταμείο και 31.824.236 χρέη προς τρίτους. Πετύχαμε 60% "κούρεμα" και αποπληρωμή σε βάθος χρόνου. Με τους υπολογισμούς που κάνει η ομάδα νομικών-οικονομολόγων, τα χρέη θα υποχωρήσουν στα 15 εκατ. ευρώ περίπου. Καταγγέλλω άνθρωπο του Άρη, ότι ενώ διαπραγματευόμουν με τον κ. Ζελελίδη, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μην υπογράψει συμφωνία για τους Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ και Καστίγιο, γιατί έρχεται επενδυτής», υποστήριξε ο κ. Ηλιάδης.

«Δεν βρήκαμε μόνο χρέη, βρήκαμε και ένα "ορφανό" δάνειο 400.000 ευρώ! Την ΠΑΕ την ενημέρωσε ο δανειστής, από τον οποίο περιμένουμε στοιχεία. Το δάνειο πάρθηκε την άνοιξη του 2012 από τη διοίκηση Αθανασιάδη. Υπάρχουν καταστροφείς που παρουσιάζονται σαν σωτήρες. Υπάρχει και οικονομική εκκρεμότητα με τον Σέρχιο Κόκε. Η τελευταία επιταγή έληξε τον Ιανουάριο του 2012. Έχουμε δώσει εντολή σε ισπανικό νομικό γραφείο να ασχοληθεί με την υπόθεση και να εισπράξει τα 650.000 ευρώ. Έχει δοθεί εντολή σε ανεξάρτητο φορέα μόλις τελειώσει τον έλεγχο η NEXIA να γίνει νέος έλεγχος για να διαπιστωθεί αν γίνει διαχειριστικός έλεγχος», πρόσθεσε.

Για το θέμα της απομάκρυνσης του προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου είπε: «Οι συγκυρίες δεν τον βοήθησαν. Είναι ικανός, δεν του βγήκαν τα αποτελέσματα. Ο κ. Κούπερ, που έφυγε πικραμένος από τον Άρη, τον οποίο πραγματικά θέλαμε, είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να υπερβούμε τόσο πολύ το όριό μας. Ο κ. Άντιτς ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, ρίχνοντας αισθητά τις απαιτήσεις του, αλλά ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιό του. Ο κ. Γιάκομπς ήθελε να ξεκουραστεί. Ο κ. Μιλίνκοβιτς είναι εξαιρετικός προπονητής και το επιβεβαιώνει σε κάθε προπόνηση. Είναι μορφωμένος, δουλεύει με νεαρούς, έχει υψηλούς στόχους…».

Για τους Παπαστεριανό, Παπαζαχαρία, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Οι δύο είχαν συμβόλαιο 190 και 160 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Ήταν υπερβολικά τα ποσά. Τους έγινε πρόταση για διετές συμβόλαιο 100 και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική. Ζήτησαν να εξοφληθούν σε έναν χρόνο τα οφειλόμενα και να υπογράψουν τριετή συμβόλαια 400.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα».

Ο πρόεδρος των «κιτρίνων» άνοιξε, επίσης, τα χαρτιά του ως προς το ενδεχόμενο την ομάδα να αναλάβει κάποιος επενδυτής: «Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά για να γίνει δυνατός και ανταγωνιστικός ο Άρης χρειάζεται ισχυρό επενδυτή, όχι επιχειρηματικό λαμόγιο. Έναν τέτοιο πανίσχυρο επιχειρηματία τον έχω πείσει να επενδύσει στον Άρη, αλλά δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση αν δεν τελεσιδικήσει το άρθρο 99. Δεν θα υπάρξει εξέλιξη πριν το τέλος Δεκεμβρίου. Ο Άρης δεν πουλιέται στα καφενεία».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις