Ταξιδεύει στις Κάννες η ταινία «India Blues» του Γ. Μαρκάκη

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 10:31

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Μαρκάκη, γυρισμένη στο Βερολίνο, εξερευνά την συναισθηματική πορεία της αγάπης από την αρχή έως το τέλος της.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο European Film Market του 63ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Μαρκάκη, «India Blues», θα προβληθεί και στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 26 Μαΐου.

Η προβολή της ταινία θα γίνει στο τμήμα αγοράς, «La Marche Du Film», την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα PALAIS H, ενώ θα τύχει και παγκόσμιας διανομής μέσω της αμερικανικής εταιρίας House of Film.

Η διαμόρφωση της αγάπης στην μονοτονία της σύγχρονης ύπαρξης

Το φιλμ, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Κρις Φόρνι και Γιάννης Κολιός, έκανε την πρώτη του προβολή στο τμήμα της αγοράς του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το «India Blues» εξερευνά την ερωτική σχέση δυο ανδρών μέσα από οκτώ συναισθήματα, ή στάδια, καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποδοχής και της απόρριψης. Κάθε τμήμα της ταινίας αντιστοιχεί σε ένα συναισθηματικό στάδιο της σχέσης των δύο ανδρών.
Από το μαρτύριο στην απάθεια και από την επιθυμία στην απογοήτευση, το φιλμ του Γιώργου Μαρκάκη, είναι μια καταστροφική αλλά συνάμα αληθινή ταινία γύρω από την αγάπη όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην παράλογη μονοτονία της σύγχρονης ύπαρξης.

Με βάση τον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών

Πρωτοποριακό και ασυμβίβαστο, το «India Blues» παρεκκλίνει από το παραδοσιακό στρουκτουραλιστικό μονοπάτι. Απελευθερωμένο από σύνορα και μηχανικούς διαλόγους, βασίζεται αποκλειστικά στον πραγματικό χρόνο και στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, οι οποίοι προσθέτουν αυθεντικότητα και ίσως κάποιες φορές κρυμμένο ρεαλισμό. Αν τελικά οι χαρακτήρες της ταινίας φτάνουν στο προορισμό τους μένει σε μας να το αποφασίσουμε...

Συντελεστές

Σενάριο - σκηνοθεσία: Γιώργος Μαρκάκης, διανομή: Chris Forny, Γιάννης Κολιός, διεύθυνση φωτογραφίας: Μαρίζα Νικολάου, Χρήστος Παπαμάρκου, μοντάζ: Γιώργος Ναλπαντίδης, μουσική: Χρήστος Λαϊανάς, παραγωγή: «I have my Art ltd & Cornelsen Films».

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή