«Αλυσίδα» πανεπιστημιακών γύρω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 15:38
UPD:15:38

Συμβολική περικύκλωση του κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια έκαναν το μεσημέρι πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

A- A A+

Συμβολική περικύκλωση του κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια έκαναν το μεσημέρι πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

Η ανθρώπινη «αλυσίδα» σχηματίστηκε προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα να διαμαρτυρηθεί για την υποχρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και τις δυσλειτουργίες που υποστηρίζει ότι εντοπίζονται στον νόμο- πλαίσιο, παρά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο περιεχόμενό του το καλοκαίρι.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος σε ομιλία του τόνισε ότι τα πανεπιστήμια αποτελούν έναν από τους λίγους θεσμούς που συνεχίζουν να λειτουργούν ακέραια και να φέρνουν σε πέρας την κοινωνική αποστολή τους, μέσα στη μεγάλη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Καραμαλέγκου, είπε ότι ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια παραμένει προβληματικός στην εφαρμογή του και οδηγεί στην υποβάθμιση του πανεπιστημίου, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχουν κοπεί κάποια από τα βοηθητικά συγγράμματα στα φιλολογικά μαθήματα, ως μέρος της γενικότερης πολιτικής για περιορισμό των συγγραμμάτων στα πανεπιστήμια.

Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών έδωσαν στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου στην οποία κατήγγειλαν την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ και τις προωθούμενες περικοπές στο μισθολόγιό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή