Νέα επίθεση Ερντογάν στον Κ. Μητσοτάκη: Μίλησε στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει στην Τουρκία

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 20:39
UPD:20:54
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συνομιλήσει στην Τουρκία.

«Παρά το γεγονός ότι  στη συνάντησή του (ο Μητσοτάκης) μαζί μου, συμφώνησε να μην φέρουμε τρίτους αναμεσά μας, να συνεννοηθούμε, οι δυο μας, παρόλα αυτά μετά από 2-3 εβδομάδες πήγε στη Γερουσία των ΗΠΑ, σαν να μην κάναμε αυτές τις συναντήσεις, δυστυχώς, μίλησε και κατηγόρησε την Τουρκία, έκανε το ίδιο και στο Νταβός», ανέφερε ο Ερντογάν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε: «Ορίστε, η Ελλάδα έφυγε από το ΝΑΤΟ. Αυτοί που ήταν πριν από εμάς είπαν το ναι και ξαναμπήκε στο ΝΑΤΟ. Η Γαλλία το ίδιο μπήκε ξανά. Τι έγινε; Αυτή τη στιγμή έχουν εγκατασταθεί 5+4, 9 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Ενάντια σε ποιους εγκαταστάθηκαν αυτές οι βάσεις; Η απάντησή τους είναι κατά της Ρωσίας. Συγγνώμη αλλά δεν τα τρώμε αυτά».

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, οι ευρωπαϊκές χώρες -δεν θα τις ονομάσω- δίνουν σοβαρή οπλική υποστήριξη στην Ελλάδα, δίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ομοίως, η Αμερική έχει υποστήριξη σε αυτό το σημείο. Ενάντια σε ποιον; ».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή