Μπαχ: Η ακύρωση των Αγώνων δεν ήταν ποτέ επιλογή

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 21:15
UPD:23:49
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Ο επαναπρογραμματισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «προκάλεσε νύχτες αϋπνίας», αλλά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη πρέπει να διεξαχθεί «για να δώσει ελπίδα» για το μέλλον.

Αυτό είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο οποίος επανέλαβε ότι η ακύρωση «δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή» παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η διοργάνωση εν μέσω της πανδημίας.

«Η ΔΟΕ δεν εγκαταλείπει ποτέ τους αθλητές. Η ακύρωση θα ήταν ο εύκολος τρόπος για εμάς. Θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από την ασφάλιση που είχαμε τότε και να προχωρήσουμε στο Παρίσι το 2024. Αλλά στην πραγματικότητα, η ακύρωση δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμάς», υπογράμμισε ο Μπαχ.

«Για να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα σήμερα, έπρεπε να δείξουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δείξουμε μια έξοδο από αυτήν την κρίση. Έπρεπε να παράσχουμε σταθερότητα. Έπρεπε να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δώσουμε ελπίδα», πρόσθεσε .

Οι δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έγιναν μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, ο οποίος δεν απέκλεισε την καθυστερημένη ακύρωση των Αγώνων, εάν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Ο Μούτο πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί τους αριθμούς λοίμωξης και θα συζητήσει με τους διοργανωτές εάν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις