Στον «αέρα» το Copa America

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 08:22
UPD:09:06
copaamerica.com/
A- A A+

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Copa América, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) αποφάσισε ότι το τουρνουά δεν θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Η CONMEBOL πληροφορεί ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, αποφάσισε να αναστείλει την οργάνωση του Copa América στην Αργεντινή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στο Twitter.

Η συνομοσπονδία διευκρινίζει ότι αναλύει «την προσφορά άλλων χωρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του ηπειρωτικού τουρνουά».

Μεταξύ των πιθανών επιλογών είναι η Χιλή, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από έναν αξιωματούχο της CONMEBOL, τον Αργεντινό Γκονσάλο Μπελόσο. Το Copa América είναι η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση που διοργανώνει η Συνομοσπονδία.

Η Αργεντινή θα έπρεπε να συνδιοργανώσει το τουρνουά με την Κολομβία, όπου οι κοινωνικές αναταραχές που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων το κατέστησαν αδύνατο.

Όσον αφορά την Αργεντινή, η υπουργός Υγείας της Κάρλα Βισότι είχε προειδοποιήσει πρόσφατα για τις δυσκολίες μιας τέτοιας διοργάνωσης, καθώς η χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων διέρχεται την πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, με περισσότερους από 41.000 μολυσμένους μόνο την περασμένη Πέμπτη.

Γι΄ αυτόν το λόγο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 70% των Αργεντινών αντιτάχθηκαν στη διοργάνωση του Copa América στη χώρα τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις