Τελικοί «αιωνίων» στην Α1 γυναικών: Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού, στον... αέρα ο δεύτερος τελικός

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 11:02
UPD:11:02
A- A A+

Αλλάζουν τα πάντα στους τελικούς της Α1 γυναικών, καθώς το πρωί της Κυριακής (16/05) έγινε γνωστή η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΟΚ, το οποίο έκανε αποδεκτή την ένταση που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η επιτροπή της Ομοσπονδίας απεφάνθη ότι στην τελευταία φάση της πρώτης αναμέτρησης, το καλάθι της Ριντ έπρεπε να μετρήσει, όπως υποστήριξαν στην ένσταση που κατέθεσαν οι «πράσινοι» κι ως εκ τούτου το ματς θα είχε οδηγηθεί στην παράταση (να υπενθυμιστεί ότι οι διαιτητές δεν το μέτρησαν και οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 72-70).

Από την Παρασκευή (14/05) η επιτροπή διαιτησίας είχε ορίσει το μέλος της, Κώστα Κορομηλά, να λάβει την απόφαση για την επίμαχη φάση, με τον καθηγητή της ελληνικής διαιτησίας και της FIBA να κάνει δεκτή την ένσταση των «πράσινων».

Στην διάρκεια του ματς οι διαιτητές εξέτασαν το βίντεο από το κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube, πριν εκδόσουν την τελική τους απόφαση για το αν το καλάθι της Ριντ έπρεπε να μετρήσει ή, ήταν εκπρόθεσμο.

Από τη στιγμή που δεν είχαν τη δυνατότητα του instant replay και η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη, λαμβάνεται υπόψη η αρχική απόφαση του διαιτητή Καλδίρη, που είχε κατακυρώσει το καλάθι με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, προτού η τριάδα πάει στο replay του YouTube.

Μετά την απόφαση αυτή δύο είναι τα σενάρια: το πρώτο να παίξουν οι δύο «αιώνιοι» τα πέντε λεπτά της παράτασης, ενώ το δεύτερο να επαναληφθεί ο αγώνας.

Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα της ένστασης εντός του επόμενου 48ωρου και αναμένεται να το ασκήσει, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα παράταση της απόφασης, με τα μέλη της πενταμελούς ΚΕΔ να καλούνται να αποφασίσουν για την υπόθεση.

Οι δύο ομάδες, βάσει του προγράμματος, θα παίξουν σήμερα τον δεύτερο τελικό στοι κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει στην αναβολή του αγώνα.

Προς το παρόν η Ομοσπονδία δεν έχει αναβάλει το ματς, από την άλλη, όμως, δεν έχει ορίσει ούτε διαιτητές, ούτε κομησάριο για το δεύτερο ντέρμπι των «αιωνίων». Η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ θα συνεδριάσει άμεσα, προκειμένου ν΄ αποφασίσει την τύχη του δεύτερου αγώνα, αλλά και το αν ο πρώτος θα κριθεί σε παράταση ή θα επαναληφθεί από την αρχή.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις