Στίβος: Μάξιμουμ δέκα Ρώσοι αθλητές στο Τόκιο, υπό ουδέτερη σημαία

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 11:25
UPD:22:32
Eurokinissi Sports/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

H World Athletics αποφάσισε ότι ο αριθμός των Ρώσων αθλητών στίβου που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι, υπό ουδέτερη σημαία, δεν θα ξεπερνά τους δέκα.

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία χορήγησης αυτού του δικαιώματος σε αθλητές της χώρας, ώστε να τους επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός Ρωσίας υπό αυστηρούς κανόνες κατά του ντόπινγκ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2019, επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (Rusaf) κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον άλτη του ύψους, Ντανίλ Λισένκο, να παράσχει ψευδή έγγραφα για να δικαιολογήσει παραβίαση των υποχρεώσεών του σχετικά με τους ελέγχους ντόπινγκ (whereabouts).

Πρόσφατα, η Rusaf έκανε την παρουσίαση ενός «σχεδίου επανένταξης», που καταρτίστηκε με τη βοήθεια τριών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και εγκρίθηκε από την WA, μετά από την θετική εισήγηση της Task Force.

Ο οδικός χάρτης που προτάθηκε προβλέπει κυρίως την αναγνώριση κατακριτέων πράξεων κατά το παρελθόν, τη δημιουργία ενός τμήματος αντι-ντόπινγκ ανεξάρτητο από τη Rusaf, τη χρηματοδότηση μεγαλύτερου αριθμού ελέγχων ντόπινγκ, κυρώσεις κατά όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις αναβολικών, ενθάρρυνση για καταγγελίες και μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών στη διαδικασία ελέγχων.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις