Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν τα rapid test σε ευπαθείς πολίτες και εργαζόμενους- 463 έλεγχοι σήμερα

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 17:07
UPD:17:29
A- A A+

Τετρακόσιοι εξήντα τρείς έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε εργαζόμενους των δομών και των Αντιπεριφερειών, στην έναρξη του προγράμματος  διενέργειας δειγματοληπτικών Rapid Test σε ευπαθείς πολίτες και εργαζόμενους Δομών σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Αττικής, από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η  έναρξη της δράσης έγινε στον Πειραιά, καθώς πρόκειται για μια περιοχή επιβαρυμένη επιδημιολογικά. Πρώτοι σταθμοί ήταν το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Περάματος, το κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιώς και Νήσων, αλλά και δομή αστέγων στο Μοσχάτος. . 

Η Περιφέρεια σημειώνει πως στη διαδικασία, εκτός από τα Rapid Test προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών κρουσμάτων. 

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), για τις επόμενες 15 ημέρες, θα εξετάσουν στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική. Στο πλαίσιο της  Δράσης θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. 

Ειδικότερα σήμερα παρουσία του κ. Πατούλη και του δημάρχου Περάματος Ι. Λαγουδάκη, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, διενήργησαν δειγματοληπτικά Rapid Test σε πολίτες που προσήλθαν στο Β’ ΚΑΠΗ Περάματος. Επίσης με την παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε περίπου 200 εργαζόμενους που απασχολούνται στο κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιώς και Νήσων. 

Κατά τη διενέργεια των δειγματοληπτικών Rapid test στο ΚΑΠΗ του Δήμου Περάματος, παρόντες εκτός από τον κ. Πατούλη, ήταν ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης και ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Δρ. Π. Ευσταθίου.  

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η δράση που ξεκινάμε σήμερα  και στοχεύει μέσω του εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων, να συμβάλει στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και στην ανακοπή της αλυσίδας της μεταδοτικότητας του ιού. Υπενθυμίζω πως το περασμένο καλοκαίρι βρεθήκαμε πάλι εδώ στο λιμάνι του Πειραιά με τις Κινητές Ομάδες μας και διενεργήσαμε μοριακά τεστ σε ταξιδιώτες.

Τώρα αγαπητέ δήμαρχε αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε Rapid Test με δεδομένο ότι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, βρίσκεται επιδημιολογικά στο «κόκκινο», σε μία προσπάθεια να βελτιώσουμε την κατάσταση. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τον οποίο και θα ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα των ελέγχων προκειμένου σε περίπτωση ανίχνευσης πολιτών θετικών στον κορωνοϊό να προσμετρηθούν στη λίστα του ΕΟΔΥ.   

Έχουμε μπροστά μας αρκετή δουλειά, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι πως αν δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένα τη μάχη θα τα καταφέρουμε για να περάσουμε σε μία καλύτερη εποχή, μετά την πανδημία», δήλωσε ο Γ. Πατούλης. 

Ο κ. Λαγουδάκης δήλωσε ότι  «Χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κα Αντωνάκου οι οποίοι σε κάθε δύσκολη στιγμή βρίσκονται κοντά στην πόλη του Περάματος.

Είναι τιμή για την πόλη μου, μία πόλη που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς είναι μία περιοχή ευάλωτη απέναντι στην πανδημία λόγω του λιμανιού και  του πορθμείου αλλά και επειδή αποτελεί πέρασμα. Θεωρούμε λοιπόν ότι στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του δήμου και της Περιφέρειας, είναι πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή για το Πέραμα που αυτή η προσπάθειά της Περιφέρειας ξεκινάει από το δικό μας Δήμο. Πέρα από το  συμβολισμό που είναι σημαντικός πιστεύω και στην ουσία αυτής της προσπάθειας, η οποία θεωρώ ότι θα φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.  αλλά και ουσία προσπάθεια αυτή νομίζω ότι τα αποτελέσματα που θα φέρει θα είναι ιδιαίτερα θετικά». 

Ακολούθως διενεργήθηκαν τεστ σε εργαζόμενους στο κτήριο των Αντιπεριφερειών Πειραιώς και Νήσων, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου τόνισε ότι «Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη και είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι ξεκινάμε σήμερα από την  Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στην οποία έχει καταγραφεί  μία μεγάλη αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα είναι σημαντικό που ή έναρξη της Δράσης έγινε από το Δήμο Περάματος όπου βρίσκεται η  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιά και Νήσων όπου οι εργαζόμενοι μας και οι ελεγκτές δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα είναι ασφαλείς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε συμμέτοχοι στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστούν τα κρούσματα του covid-19 και να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα». 

H αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη,  επεσήμανε ότι «Για άλλη μία φορά η Περιφέρεια Αττικής, η διοίκηση και ο περιφερειάρχης δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, καθώς σε όλο αυτό το διάστημα, μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις υπηρεσίες υγείας έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να κρατήσουμε μία ισορροπία και να είμαστε πάντα αρωγοί όπου μας χρειάζονται οι πολίτες.

Σήμερα έγιναν και οι έλεγχοι εκτός από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και νήσων και στο Πέραμα και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στους άλλους δήμους. Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα νήσων, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε έξαρση στην Σαλαμίνα και την Τροιζηνία και θα είμαστε δίπλα στις περιοχές αυτές και όπου μας ζητηθεί πάντα με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή