Παράταση του lockdown ως τις 7 Μαρτίου για την Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 13:18
UPD:13:21
REUTERS/COSTAS BALTAS
A- A A+

Παράταση του lockdown ως τις 7 Μαρτίοτ φέρεται να έχει εισηγηθεί η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μετά και τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται αυτές τις ημέρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, έχει τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού απαγορευτικού και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. 

Εφόσον η εισήγηση γίνει δεκτή, τα σχολεία και τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 18.00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Αναγκαία η παράταση ως τις 15 Μαρτίου, λέει η Μ. Παγώνη

Πάντως, νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για αναγκαιότητα παράτασης του lockdown για τουλάχιστον 15 ημέρες ακόμα, λόγω της πίεσης που υφίσταται το σύστημα υγείας.

«Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ», είπε. «Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ», σημείωσε. 

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, όπως έχουν τα πράγματα από τις 15 Μαρτίου, που συμπίπτει με την Καθαρά Δεύτερα οι ειδικοί θα μπορούσαν να εισηγηθούν κάποιο άνοιγμα. «Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει.», εξήγησε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή