ΥΠΑΙΘ: Απουσία και εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση για μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 10:38
UPD:16:11
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Την αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις και την υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη αποφάσισε χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (4264/Β'/30.09.2020), σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργο, προβλέπονται τα εξής:

  • Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. 
  • Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
  • Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. 
  • Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του MEGA, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως «κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία», αν και κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή