ΠΟΥ: Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί πριν τα μέσα του 2021

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 13:27
UPD:13:30
REUTERS/Denis Balibouse
A- A A+

Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, «η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι». 

Αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων η Χάρις υπογράμμισε τη σημασία των αυστηρών ελέγχων της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η βιαστική έγκριση ενός εμβολίου προτού καταστούν σαφή και ξεκάθαρα τα οφέλη του και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η χρήση του.

Το προσεχές διάστημα θεωρείται κομβικής σημασίας για την κούρσα που έχει ξεκινήσει για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19.  Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ η αμερικανική Moderna και η γερμανική BioNTech που συμπράττει με την αμερικανική Pfizer, ενδέχεται να έχουν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα τους μέσα στον Οκτώβριο. 

Να σημειωθεί ότι χθες έγινε γνωστό πως η διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και τον Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια του Covid-19. Από αυτή την ποσότητα στην Ελλάδα αναλογούν 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τις οποίες θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή