Σέρρες: Αυξημένη και σήμερα η κίνηση των οχημάτων στα σύνορα

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 11:11
UPD:11:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
A- A A+

Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα και τη δεύτερη μέρα της ελεύθερης μετακίνησης τουριστών και επισκεπτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές και σήμερα, από πολύ νωρίς το πρωί, και, όπως τονίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Προμαχώνα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και να μην υπάρχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Εκτιμούν δε ότι η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και πιθανόν να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα υπάρχει και σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποτελούμενο από δύο συνεργεία, που πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους και κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών. Όσοι υποβάλλονται στα τεστ, θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ενθαρρυντικά είναι τα τελευταία 24ωρα τα μηνύματα από τους Ρουμάνους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Θάσο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ένωσης ξενοδοχείων του νησιού Πάρης Παρασχούδης. Όπως δηλώνει, «από την αρχή του καλοκαιριού υπήρχε γενικότερο ενδιαφέρον από Ρουμάνους επισκέπτες να έρθουν στο νησί. Φαίνεται πως δειλά δειλά ξεκινάει να υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Βέβαια, οι όποιες μετακινήσεις θα γίνουν σταδιακά και σίγουρα τα νέα αυτά που λαμβάνουμε μας χαροποιούν και μας γεμίζουν ελπίδα για το επόμενο διάστημα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή