Ποιο είναι το ιδανικό ραντεβού για τους νεαρούς Θεσσαλονικείς;

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 08:31
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Ο ήλιος δύει στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων «Ierax Analytix» να πραγματοποιεί μια ιδαίτερα έρευνα για τις συνήθειες των ερωτευμένων στη Θεσσαλονίκη.

 Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε με βάση 995 ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 6-10 Φεβρουαρίου, από άνδρες και γυναίκες ηλικίας 17-30 ετών, το καλύτερο ραντεβού για τους νεαρούς Θεσσαλονικείς είναι μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Ειδικότερα, ποσοστό 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιλέγει για ραντεβού την παραλία, το 20% τα Κάστρα και το 15% μια βόλτα για καφέ. Πιο κάτω σε ποσοστά βρίσκονται μπαρ, εστιατόρια και σινεμά.

Το 47% των νεαρών που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη έρευνα ανέφερε πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, ενώ το 20% δήλωσε πως θα βγει ραντεβού με το ταίρι του, το 19% πως θα βγει με παρέα και το 4% θα καθίσει σπίτι για «μαραθώνιο» ρομαντικών ταινιών.

Σε ό,τι αφορά το δώρο που θα επιθυμούσαν να λάβουν τη συγκεκριμένη ημέρα, οι περισσότεροι απάντησαν πως θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά/σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).

Εξάλλου, η πλειοψηφία δήλωσε πως προσεγγίζει άτομα μέσω φίλων και γνωστών (50%), μέσω social media (14%), σε μπαρ/κλαμπ (13%), ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας, είναι πως το 45% των νέων έχει εναλλακτικό... σχέδιο φυγής, εάν το πρώτο ραντεβού αποδειχθεί κατώτερο των προσδοκιών. Πιο προετοιμασμένες φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, καθώς το 55% των ερωτηθέντων έχουν «back up» μια φίλη τους.

Σχετικά με την προφύλαξη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, το 59% δήλωσε πως παίρνει προφυλάξεις κάθε φορά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις, ενώ το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το 21% δεν γνωρίζει αρκετά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή