Β. Κικίλιας: Θα στηρίξουμε προγράμματα, όπως του «18 Άνω»

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 12:29
UPD:12:48
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τη στήριξη του υπουργείου Υγείας σε προγράμματα όπως αυτό του «18 Άνω» υποσχέθηκε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας που επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο όπου φιλοξενούνται πρώην εξαρτημένες μητέρες, οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα στεγνής απεξάρτησης. Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, συνομίλησε με το προσωπικό της, αλλά και με τις γυναίκες που φιλοξενούνται.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά είπε ότι διαπίστωσε την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται. «Το 18 Άνω είναι ένα πρόγραμμα το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί το χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση. Το υπουργείο Υγείας στηρίζει αυτά τα προγράμματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε την εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «δείχνουν την κοινωνική τους ευαισθησία πρώτα από όλους στους ανήμπορους, στις ευπαθείς ομάδες, στους ανθρώπους που δεν έχουν ή δε μπορούν. Τέτοιοι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αυτή τη δομή και γίνεται μια εξαιρετική δουλειά. Εκ μέρους του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά αυτή».

Και πρόσθεσε: Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, να συμβάλλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά αυτά. Φιλοδοξούμε να τα ξαναδούμε στην κοινωνία, ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένους και ενταγμένες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή