ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 13:39
UPD:13:45
REUTERS/GENE BLEVINS
A- A A+

Δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και εκατοντάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς στο Ρίβερσαϊντ, στην Καλιφόρνια, η οποία προκλήθηκε όταν απορριματοφόρο έριξε σωρό από καιόμενα σκουπίδια σε χώρο με βλάστηση.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ρίβερσαϊντ στους «Los Angeles Times» ότι η φωτιά άρχισε για άγνωστο λόγο στο απορριματοφόρο και ο οδηγός πέταξε το φορτίο σε μια προσπάθεια να σώσει το όχημα.

Πρόκειται για μία από τις 275 πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη την Καλιφόρνια, καθώς θερμοί ισχυροί άνεμοι σηματοδοτούν την έναρξη μίας δύσκολης περιόδου, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και τη βόρεια Καλιφόρνια παρέμεναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις προληπτικές διακοπές ρεύματος της εταιρείας PG&E εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

«Καμία πολιτεία τον 21ο αιώνα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει» διακοπές ρεύματος «τόσο εκτεταμένες», κατήγγειλε χθες ο Γκάβιν Νιούσομ κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην εταιρεία για «κακοδιαχείριση» του δικτύου της, το οποίο δεν έχει εκσυγχρονιστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή