Βόρεια Μακεδονία: Κοινή ατζέντα εξωτερικής πολιτικής από Ζάεφ - Πενταρόφσκι

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 16:42
UPD:16:43
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI
A- A A+

Στη χάραξη κοινής ατζέντας για την εξωτερική πολιτική της Βόρειας Μακεδονίας συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο νέος πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη μιας εναρμονισμένης και κοινής προσέγγισης στη διεθνή σκηνή, καθώς επίσης και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα να προχωρήσει στην ευρωατλαντική της πορεία και θα βοηθήσουν στη βελτίωση του βιοτικού επίπεδο στη χώρα.

Ο Πενταρόφσκι δήλωσε ότι θα επικεντρώσει την προσοχή του στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και στο διάλογο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Ζάεφ σημείωσε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη χώρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως σε μια πρόσφατη συνέντευξη στην Wall Street Journal, ο Πενταρόφσκι μίλησε, επίσης, για το ενδεχόμενο να μην προταθεί η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε.

«Δεν θέλω αυτό να ακουστεί σαν μια απειλή, αλλά μια νέα μεταναστευτική κρίση θα ξεκινήσει εάν οι ηγέτες της Ε.Ε. τον Ιούνιο εμποδίσουν την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με χώρες που το επιθυμούν, όπως η Βόρεια Μακεδονία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή