ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Χάρτινος νικητής ο Ολυμπιακός»

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 21:51
UPD:21:59
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Χάρτινο νικητή» αποκαλεί τον Ολυμπιακό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» καταφέρονται κι εναντίον του δικαστικού οργάνου της Ομοσπονδίας τονίζοντας πως «οι κανονισμοί υπάρχουν όχι μόνο για να εφαρμόζονται σε περιπτώσεις που φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός», ενώ καλούν τον κόσμο τους να μην ξαναθέσει σε κίνδυνο την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Για πολλοστή φορά μια δικαστική απόφαση πλήττει τον Παναθηναϊκό και τη διεθνή ποδοσφαιρική πρακτική ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα. Για πολλοστή φορά ο κατ' επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε στο πεδίο που γνωρίζει καλύτερα από όλους, βρίσκοντας ευήκοα ώτα σε μια επιτροπή, η οποία αποφάσισε ερμηνεύοντας τον κανονισμό κατά το δοκούν.

Ο Παναθηναϊκός καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα φαινόμενα βίας και αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί. Μία μικρή μερίδα κόσμου στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα, δυσκόλεψε την προσπάθεια να επανέρθει ο σύλλογος στην κανονικότητα και εξαιτίας της οι υγειώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο.

Όμως, οι κανονισμοί υπάρχουν όχι μόνο για να εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός, αλλά και στις περιπτώσεις που κάποιος (εν προκειμένω ο διαιτητής του ντέρμπι) δεν εφαρμόζει τα αναγραφόμενα στον ΚΑΠ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι επιλέγουν να κρίνονται οι αγώνες στα δικαστήρια.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε, με την απόφαση να μην κινηθεί δικαστικά για την πανθομολογούμενη λανθασμένη εφαρμογή του ΚΑΠ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία, ότι κινείται σε άλλη λογική.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει και οι οπαδοί μας να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο και οφείλουν να μην ξαναθέσουν σε κίνδυνο την ομάδα».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις