Κ. Μητσοτάκης: Καμία απολύτως ανοχή στη βία

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 14:15
UPD:17:55
INTIME NEWS/Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, το οποίο  δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το βράδυ του Σαββάτου, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ενημερώθηκε από αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι εξέφρασε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, «που βρίσκονται, δυστυχώς, απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας. Φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή».

INTIME NEWS/ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ / POOL

  

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία «δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης».

INTIME NEWS/ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ / POOL

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις συνθήκες που αντίκρισε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι «δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Αυτά τα πράγματα είναι παντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Όχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στη Ελλάδα του 21ου αιώνα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή