Στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ μπήκε το «Barbaros»

Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 22:32
UPD:22:32
Shutterstock
A- A A+

Στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ μπήκε σήμερα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από το 9, το «Barbaros» θα κατευθυνθεί προς τα οικόπεδα 1, 8 και 12 και θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τον Μάιο. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνοδεύουν δύο φρεγάτες και δύο κορβέτες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeni Safak», θα πραγματοποιήσει κοινή άσκηση με το ΝΑΤΟ σε τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα οποία αδειοδότησε την ΕΝΙ και την ΤΟΤΑL. Άλλη άσκηση θα γίνει από κοινού με τη Γαλλία στο τεμάχιο 8.

Στις 27 Φεβρουαρίου η Τουρκία θα διεξαγάγει επίσης τη μεγαλύτερη ναυτική της άσκηση σε τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το philenews.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros», σύμφωνα με τη «Yeni Safak», κατέβηκε νοτίως της Κύπρου για έρευνες φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η περιοχή αυτή περιλαμβάνει και το τεμάχιο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το «Barbaros» θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τέλη Μαΐου και θα κάνει έρευνες στο πλαίσιο της «αδειοδότησης» που έλαβε από το ψευδοκράτος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή