Φερχόφστατ: Επαναστάτης μεταρρυθμιστής ή «εκλογικό ατύχημα» ο κ. Τσίπρας;

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:49
UPD:12:59
EPA/PATRICK SEEGER
A- A A+

Πώς θέλετε να σας θυμάται η Ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα ή ως επαναστάτη μεταρρυθμιστή; ρώτησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφστατ κατά την παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Φερχόφστατ αναφερόμενος στην ελληνική κρίση υποστήριξε ότι φταίει και η Ελλάδα που δεν έκανε μεταρρυθμίσεις από την αρχή, αλλά και η Ε.Ε. που δεν ζήτησε να γίνουν μεταρρυθμίσεις. «Το έδαφος τώρα είναι πιο σταθερό κάτω από τα πόδια σας» είπε στον κ. Τσίπρα.

Σχετικά με το αν η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μία νέα κρίση, απάντησε πως «όχι», γιατί δεν έχουμε τους κατάλληλους θεσμούς. «Θέλουμε πραγματική Ευρωζώνη με προϋπολογισμό και έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών που δεν τα έχουμε. Άρα αν θα υπάρξει μια άλλη κρίση π.χ. στην Ιταλία τι θα κάνουμε;», διερωτήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν ένα μικρό πρόβλημα, τα 300 δισ. χρέος ήταν μόλις το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

EURONEWS

Επιμένοντας στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, εκτίμησε ότι χωρίς αυτές, η Ελλάδα, η Ιταλία και όλη η Ευρωζώνη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα, σημειώνοντας ότι το παλιό οικονομικό σύστημα δεν έχει αλλάξει ακόμη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή