ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Πολάκης θα πληρώσει και με δικαστική απόφαση τις ύβρεις

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 13:53
UPD:19:44
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Απόφαση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (αριθμός 2447/2018), έπειτα από αγωγή αποζημίωσης που είχαν καταθέσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, και η ΠΟΕΔΗΝ, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους. Επίσης, επέβαλε στον κ. Πολάκη να αναρτήσει περίληψη τής εν λόγω απόφασης στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και να καταβάλλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

«Τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 € στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€  στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κ. Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, «ο κ. Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα "The Guardian', oι οποίες αναφέρονταν στη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους».

Η απάντηση Πολάκη

Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, πηγές από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αφήνουν αιχμές για τον χρόνο δημοσίευσής της. «Τυχαίο άραγε σ' αυτή τη συγκυρία;» διερωτώνται και τονίζουν ότι «καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη "επιτυχία", κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα "τρωκτικά" που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο εν λόγω δικαστήριο, ο κ. Πολάκης ζήτησε δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο κοινοβούλιο, που απαιτούσαν την παρουσία του. «Παρόλα αυτά, το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην» αναφέρουν και προσθέτουν ότι «προφανώς και η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία του και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο)».

Αναφέρουν, επίσης, ότι «καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του αν. υπουργού Υγείας στα social media να μην αναμένουν να δουν οι "θιγμένοι ενάγοντες" της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δε μπορεί να "επανορθώσει" τη λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο "συνδικαλισμός" και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν ή καλύτερα "σκουπίδια της ιστορίας"».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή