Γαλλία: Απολύθηκε ο σωματοφύλακας του Μακρόν που χτύπησε διαδηλωτή

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 13:24
UPD:13:31
REUTERS/REGIS DUVIGNAU
A- A A+

Την οριστική απόλυση του σωματοφύλακα του Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Παρασκευή το Μέγαρο των Ηλυσίων. Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες ξυλοδαρμού διαδηλωτή από τα χέρια του Αλεξαντρ Μπεναλά, προσωπικού φρουρού του Γάλλου προέδρου, «νέα στοιχεία» οδήγησαν στην οριστική απόλυσή του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.  

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Monde» αναρτώντας στην ιστοσελίδα της βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο σωματοφύλακας του Μακρόν, με αστυνομικό κράνος, να χτυπάει νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι. Αρχικά, ο Μπεναλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

EURONEWS

«Νέα γεγονότα που μπορεί να συνιστούν παράπτωμα εκ μέρους του Αλεξάντρ Μπεναλά περιήλθαν σε γνώση του προέδρου», δήλωσε αξιωματούχος του προεδρικού μεγάρου για να προσθέσει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της απόλυσής του.

Ο Μπεναλά, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών, παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής και συνέργεια για εκτροπή εικόνων προερχόμενων από σύστημα βιντεοπροστασίας. Για τον ίδιο λόγο τέθηκαν σε προσωρινή αργία τρεις ακόμη αστυνομικοί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή