Γ. Παπαντωνίου: Κλήθηκε από τους ανακριτές Διαφθοράς σε απολογία

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 19:32
UPD:19:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ
A- A A+

Ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς θα βρεθεί στις 25 Ιουλίου ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, για να απολογηθεί για συμβάσεις που αφορούν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ήδη, η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος  Ευαγγέλου, που διενεργούν την έρευνα για το σύνολο των εκκρεμών δικογραφιών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό, έστειλαν κλήση στον κ. Παπαντωνίου, για να απολογηθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είχε ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) για το αδίκημα της δωροδοκίας, μετά από σχετικό αίτημα της αρμόδιας ανακρίτριας. 

Τότε, η ανακρίτρια είχε στηριχθεί σε στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και σε νεώτερα στοιχεία που είχαν φτάσει στις αρχές Μαρτίου του ίδιου έτους στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας, για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό κι ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Παράλληλα,  η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με αξιόποινη πράξη, έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή