Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση εμπαίζει στο θέμα της ψήφου τους Έλληνες του εξωτερικού

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 12:37
UPD:12:42
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Για τον μεγαλύτερο πολιτικό εμπαιγμό στους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έκανε λόγο ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης χθες στη Βουλή για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τόνισε πως η κυβέρνηση είπε ουσιαστικά πως «όποιοι έχετε χρήματα, όποιοι είστε πλούσιοι, μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας και να έρθετε να ψηφίσετε. Όλοι οι υπόλοιποι που φύγατε από ανάγκη, για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές σας, που ενώ σπουδάσατε στην Ελλάδα και είχατε όνειρα και φιλοδοξίες, σάς διώξαμε και πήγατε στο εξωτερικό και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να κόψετε το λαιμό σας και δεν θα ψηφίσετε».

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως είναι η τρίτη φορά που η Νέα Δημοκρατία έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, προκειμένου οι Έλληνες που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Σχετικά πάντως με την επιτροπή που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε «επιτροπή του Βαμβακούλα… Τριμελής επιτροπή με πέντε άτομα που θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας είπε πως η κυβέρνηση, δυστυχώς για τη χώρα, πηγαίνει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα: «Όχι μόνο πάγωσε το Eurogroup το θέμα της αναβολής της περικοπής των συντάξεων, όχι μόνο μπλόκαρε την ποσοτική χαλάρωση - θυμάστε πως πανηγύριζε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο για τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και της ποσοτικής χαλάρωσης - όχι μόνο απέρριψε το waiver, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε την εντύπωση ότι εξακολουθεί να κάνει το απόλυτο κουμάντο σε μια ανίσχυρη κυβέρνηση που λέει μόνο ναι».

Ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει σε περικοπές των φαρμάκων των στρατιωτικών, σε μειώσεις στην υγειονομική τους περίθαλψη και σε μειώσεις στη συντήρηση των αεροσκαφών.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Κικίλιας είπε πως «είναι τεράστια πολιτική ήττα το ότι βγαίνει ο κ. Ζάεφ στο ΝΑΤΟ και μιλάει για "Μακεδονία" και κάθονται από δίπλα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος χωρίς να μιλούν. Πανηγυρίζει ο κ. Ντιμιτρόφ και λέει "τα πήραμε όλα και την εθνότητα και την ταυτότητα erga omnes". Μας κοροϊδεύουν μες τη μούρη μας και οι κυβερνώντες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και βγήκε ο κ. Μαυραγάνης και είπε ότι εν ευθέτω χρόνω τα πράγματα θα διορθωθούν. Ποιον κοροϊδεύουν;» διερωτήθηκε. 

Για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών έκανε λόγο για μηδενική συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πριν ένα μήνα έφεραν μια συγκεκριμένη διάταξη για την ημερομηνία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συμπληρώσει: «Μέσα στον πανικό τους, βλέποντας ότι καταρρέουν και για να θολώσουν το μήνυμα, έβαλαν 16 βουλευτές τους να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή, ντροπιάζοντας τον κ. Σκουρλέτη που δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, μήπως και σώσουν τα προσχήματα με τριπλές ή τετραπλές εκλογές».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή