Έργα του Άντι Γουόρχολ από τη συλλογή της πουλάει η Λάιζα Μινέλι

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 08:00
A- A A+

Πριν δύο χρόνια, οι φήμες ήθελαν τη Λάιζα Μινέλι να ζητάει 40 εκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή της με έργα του Άντι Γουόρχολ. Αποδείχθηκε τυχερή. Δεν βρέθηκε αγοραστής και, τώρα, θα καταλήξει πιο πλούσια, πουλώντας τους πίνακες έναν έναν ξεχωριστά.

Πηγή στην Ελβετία πληροφόρησε την «Page Six» ότι ο φημισμένος γκαλερίστας Λάρι Γκαγκοσιάν πούλησε έναν Γουόρχολ της Λάιζα -μια μεταξοτυπία της μητέρας της, τής Τζούντι Γκάρλαντ- σε ανώνυμο συλλέκτη, αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήταν ένα από τα τρία πορτραίτα της Τζούντι στη συλλογή της κόρης της, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τέσσερα πορτραίτα της ιδίας και τρία του πατέρα της, του σκηνοθέτη του Χόλυγουντ Βινσέντε Μινέλι.

«Η Λάιζα πρέπει να είναι ευτυχισμένη που κανείς δεν έκλεισε συμφωνία τότε, γιατί η συλλογή αξίζει τώρα πολλά περισσότερα» είπε ένας ντίλερ έργων τέχνης στην «Page Six». «Η υψηλότερη τιμή που έχει πληρωθεί για έναν Γουόρχολ είναι 105,4 εκατομμύρια δολάρια – για το “Silver Car Crash (Double Disaster)”».

Πολλοί από αυτούς τους Γουόρχολ κοσμούσαν το σπίτι της Μινέλι στην East 69th Street, το οποίο πούλησε το 2015 για να μετακομίσει στο Beverly Hills.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή