Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της Ν.Δ. για Προανακριτική

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 23:15
UPD:09/03/2018 00:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη στον τομέα του φαρμάκου, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 151. «Παρών» ψήφισε ένας βουλευτής.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88, κατά της πρότασης ψήφισαν 145, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86, κατά της πρότασης ψήφισαν 149, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Όπως έγινε γνωστό, κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκαν και ψηφοδέλτια τα οποία ήταν άκυρα, επειδή κάποιοι βουλευτές τα έριξαν σε λάθος κάλπη.

Στην πρώτη ψηφοδόχο, στην οποία οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκαν εννέα ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Ανδρέα Ξανθό είτε στον Παύλο Πολάκη. Αυτά καταμετρήθηκαν στα άκυρα.

Στην δεύτερη ψηφοδόχο, στην οποία οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Ανδρέα Ξανθό, βρέθηκαν 12 ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Παύλο Πολάκη. Και αυτά καταμετρήθηκαν στα άκυρα.

Στην τρίτη ψηφοδόχο, στην οποία οι βουλευτές έπρεπε να ψηφίζουν για τον Παύλο Πολάκη βρέθηκαν εννέα ψηφοδέλτια που αναφέρονται είτε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε στον Ανδρέα Ξανθό. Αυτά επίσης καταμετρήθηκαν στα άκυρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή