Το Ίδρυμα της Βουλής τιμά τη μνήμη του Ηλία Ηλιού

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 09:30

Στιγμιότυπο στη Βουλή από τον Αύγουστο του 1965. Πίσω από τον Ηλία Ηλιού διακρίνεται ο Μίκης Θεοδωράκης.Μουσείο Μπενάκη, Ιστορικά Αρχεία, Αρχείο Ηλία Ηλιού.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του μεγάλου πολιτικού και αγωνιστή της Αριστεράς, Ηλία Ηλιού.

Με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας της πολιτικής του βιογραφίας από τις εκδόσεις του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της σειράς Βιογραφίες Πολιτικών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο «Μνήμη Ηλία Ηλιού, 33 χρόνια από το θάνατό του», την οποία θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις  6.30 το απόγευμα, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής (Βασ. Σοφίας 11, είσοδος από οδό Σέκερη), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Ηλίας Ηλιού ανάμεσα στους άλλους εξόριστους στη Μακρόνησο, καλοκαίρι 1949. Ιδιωτική συλλογή Μαρίας Ηλιού.

Στη συζήτηση, θα συμμετάσχει ο συγγραφέας της βιογραφίας, κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, και θα συντονίσει η γενική γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ιστορικός Νίκη Μαρωνίτη.

Η ζωή και το έργο του εμβληματικού διανοούμενου της μετεμφυλιακής περιόδου, που μέχρι και στις μέρες μας χαίρει του σεβασμού από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Ιδρύματος της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Κατερίνα Λαμπρινού και η Ιωάννα Παπαθανασίου, θα αναδείξουν καθοριστικές πτυχές του πολυδιάστατου βίου του Ηλία Ηλιού, που διέπεται από τις αρχές της Αριστεράς, τις διεκδικήσεις και την αγωνιστική δράση της μεταπολεμικής περιόδου, την προσπάθεια για επαναφορά της Ελλάδας στον δρόμο της ομαλότητας, αλλά, πρωτίστως, από την πλούσια και καίρια κοινοβουλευτική του παρουσία.

Πληροφορίες

Τηλ.: 210 3735326, ηλεκτρονικές διευθύνσεις: foundation.parliament.gr και facebook.com/idrimavoulis.

naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή