Παράταση της ρύθμισης των οφειλών των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ ζητεί ο ΔΣΑ

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 15:44
UPD:15:48
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών όλων των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ, ζητά ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Στην επιστολή του ο Δημήτρης Βερβεσός υπογραμμίζει ότι η παράταση αυτή είναι αναγκαία, μια και ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα θέσει σε λειτουργία (όπως είχε υποχρέωση) την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δικηγόροι (και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες) θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Παράλληλα αναφέρει, ότι «με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, το οποίο καθυστέρησε να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση και του ΕΦΚΑ, που -αδικαιολόγητα- ακόμα δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική πλατφόρμα, από την 1η Φεβρουαρίου χιλιάδες δικηγόροι (αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες) κινδυνεύουν να μην είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Όπως είναι ήδη γνωστό, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31.3.2018 σε μηχανικούς και γιατρούς, για τις παλαιές οφειλές τους.

Δημοφιλή