Συμφωνία συνεργασίας του ΕΚΠΑ με το πανεπιστήμιο της Σεούλ

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 17:50
UPD:17:51

Διμερή συμφωνία συνεργασίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Πανεπιστημίου της Σεούλ υπεγράφη στην Αθήνα. 

Σε συνάντηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιου Δημόπουλου με τον πρόεδρο του πανεπιστημίου της Σεούλ Γιούνι Βον έγινε αναλυτική παρουσίαση του οράματος, των στόχων, της δομής, των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου της Σεούλ, που αυτή τη χρονιά συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας. Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες υποτροφιών σε ξένους φοιτητές στη Ν. Κορέα και στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Ο πρύτανης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του ΕΚΠΑ. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν ήδη συναφθεί διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια της Ν. Κορέας Hankuk και Sogang, ενώ το ΕΚΠΑ με χαρά υποδέχεται και τη νέα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Ο διεθνής προσανατολισμός του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί σημαντικό στρατηγικό στόχο. Η στρατηγική αυτή στοχεύει στην προώθηση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου του Πανεπιστημίου και την ανάδειξη του διεθνούς προφίλ του. Το ΕΚΠΑ συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, διεθνή δίκτυα Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και εκπαιδευτικές οργανώσεις παγκοσμίως, με στόχο την ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού, των ερευνητών και του λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή