Νοσταλγία και αισθησιασμός στο «Tango του Νότου»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tango Acropolis, στο Ηρώδειο, στις 6 Σεπτεμβρίου
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 10:30

Αφιερωμένη στο tango που γεννήθηκε στον Νότο από τις μουσικές κουλτούρες και τις παραδόσεις των μεταναστών και γεμάτη πάθος, νοσταλγία και αισθησιασμό είναι η παράσταση «Tango del Sur» (Το tango του Νότου), που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tango Acropolis, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ.

Αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή, πάθος για την αγάπη και τον έρωτα, σχέσεις που μεταμορφώνονται σε μουσική και χορό. Μια συναρπαστική χορευτική παράσταση, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, αφιερωμένη στην αληθινή ιστορία του tango, με την υπογραφή της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή, Natalia Ηills, η οποία έρχεται από το Μπουένος Άιρες για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε αποκλειστικότητα και για μια μόνο παράσταση στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Οι κορυφαίοι χορευτές της Compañia «Τangueros del Sur» αναβιώνουν με αυθεντικές ερμηνείες και δυναμισμό τη χορευτική εξέλιξη του τango, μέσα από το «Pomper el Piso», τη σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου. Τους χορευτές συνοδεύει η οκταμελής ορχήστρα «Evocation live plus», υπό τη διεύθυνση του Αργεντινού μαέστρου Patricio Villarejo.

Ένα μουσικό αφιέρωμα σε μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες της χρυσής εποχής του τango, από τους Carlo Gardel και Lepera, Juan D 'Arienzo, Anibal Troilo και José María Contursi, μέχρι τον επαναστατικό και ριζοσπαστικό Αstor Piazzolla.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 60 ευρώ, Α΄ ζώνη: 50 ευρώ, Β΄ ζώνη: 38 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 25 ευρώ, άνω διάζωμα: 17 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή