Λήξη συναγερμού στο Κορδελιό - Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 15:18
UPD:16:53
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

«Όλα πήγαν με βάση το σχέδιο που καταρτίστηκε. Όλα δούλεψαν ρολόι», είπε ο Περιφερειάρχης.

A- A A+

Τη λήξη της διαδικασίας απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

SOOC/KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Πλέον οι χιλιάδες κάτοικοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους το πρωί, προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η εξουδετέρωση της βόμβας, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας η βόμβα που απενεργοποιήθηκε νωρίτερα από ειδική ομάδα του στρατού βρίσκεται καθοδόν για το πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Τέλος καλό όλα καλά» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 άτομα.

«Τέλος καλό, όλα καλά» δήλωσε και ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Όπως είπε, παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας, έγινε εν τέλει κατανοητό από όλους πως η επιχείρηση ήταν αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλειά τους. 

Αναφερόμενος στη διαδικασία της οργανωμένης επιχείρησης για την απομάκρυνση του τοπικού πληθυσμού, ο δήμαρχος τόνισε πως όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τα δημοτικά λεωφορεία από τις 6.30 το πρωί βρισκόταν στις στάσεις για τη μεταφορά των δημοτών στους χώρους υποδοχής, ενώ η προσέλευση ήταν υποτονική καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων μετακινήθηκαν με ίδια μέσα.

Ιδιαίτερη ήταν η μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των ανθρώπων με προβλήματα υγείας, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά, φιλοξενία και επιστροφή τους από τους χώρους υποδοχής αλλά και από ξενοδοχείο που μίσθωσε ο δήμος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή