Κρήτη: Από τρεις αεροπορικές εταιρείες η δωρεάν μεταφορά των «εγκλωβισμένων» μαθητών

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 12:11
UPD:12:13
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Με διαδοχικές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Aegean,  Αstra και  Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» θα γίνει η μεταφορά των χιλιάδων μαθητών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην Κρήτη.

Ειδικότερα:

  • Η εταιρεία Aegean θα δρομολογήσει για τις ανάγκες της μεταφοράς αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1000 άτομα. Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν στις 12.00 με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.
  • Η  εταιρεία ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.
  • Η εταιρεία SKY EXPRESS θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400  και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα. Η πρώτη πτήση της εταιρείας έγινε στις 10.00 από το Ηράκλειο προς Αθήνα και θα ακολουθήσουν άλλες 4 πτήσεις τις εξής ώρες: 13:00, 14:10, 16:00., 21:20.

Οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητώνέγιναν μετά από συνεργασία των υπουργών Υποδομών και Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα:

1.Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών  στις πτήσεις  που θα γίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στις  εστίες τους.

2. Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις 3 ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το νησί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή