Δεν θα υποκύψει στον «αμερικανικό εκβιασμό» δηλώνει η Βόρεια Κορέα

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 11:01
UPD:19:16
REUTERS/KIM HONG-JI

Στιγμιότυπο από τη Ν. Κορέα, όπου ένας άνδρας παρακολουθεί έκτακτο δελτίο ειδήσεων σχετικά με την διεξαγωγή της 5ης πυρηνικής δοκιμής της Β. Κορέας.

A- A A+

Δεν θα υποκύψει στον «αμερικανικό εκβιασμό» δηλώνει η Βόρεια Κορέα, μια ημέρα μετά τη διεξαγωγή της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της, η οποία καταδικάστηκε ευρέως από τη διεθνή κοινότητα.

«Η εποχή όπου οι ΗΠΑ μπορούσαν να εκβιάσουν μονομερώς για τα πυρηνικά τη ΛΔΚ είναι παρελθόν», γράφει η Rodong Sinmun, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος στη Πιονγιάνγκ, κάνοντας αναφορά στην επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας).

«Οι ΗΠΑ έχουν εξοργιστεί από τα ισχυρά στρατιωτικά μέτρα που παίρνει σταδιακά η ΛΔΚ», προσθέτει το άρθρο.

Η πέμπτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε χθες η Βόρεια Κορέα προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας.

EURONEWS

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε χθες να ετοιμάσει νέα απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στη Πιονγιάνγκ.

Σε ομόφωνο ψήφισμά τους, τα 15 κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, συμμάχου της Πιονγκγιάνγκ, τόνισαν ότι θα «αρχίσουν αμέσως να εργάζονται για τη λήψη κατάλληλων μέτρων, βάσει του άρθρου 41 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, και πάνω σε μια απόφαση του Συμβουλίου».

Το άρθρο 41 αφορά σε «μέτρα που δεν προβλέπουν τη χρήση της ένοπλης δύναμης». Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιαπωνία ζήτησαν νέες και αυστηρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή