Ερντογάν: Ζήτησα προσωπικά από τον Ομπάμα την έκδοση Γκιουλέν

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 18:52
UPD:19/08/2016 09:26
REUTERS/UMIT BEKTAS

«Εγώ προσωπικά ζήτησα από τον Ομπάμα να εκδώσει τον Γκιουλέν πριν από έναν χρόνο. Του το ζήτησα ξανά μετά τα τελευταία γεγονότα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι ΗΠΑ, ως στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας, θα έπρεπε να διευκολύνουν την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δήλωσε ότι ο ίδιος ζήτησε προσωπικά από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, να εκδώσει στην Τουρκία τον κ. Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Η Ουάσινγκτον εμφανίζεται επιφυλακτική στο αίτημα και δηλώνει ότι χρειάζεται να δει σαφείς αποδείξεις για την εμπλοκή του κ. Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

EURONEWS

«Εγώ προσωπικά ζήτησα από τον Ομπάμα να εκδώσει τον Γκιουλέν πριν από έναν χρόνο. Του το ζήτησα ξανά μετά τα τελευταία γεγονότα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Τα πράγματα κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση στη χώρα μας και ένας στρατηγικός εταίρος δεν θα έπρεπε να κάνει δυσκολότερο το έργο του εταίρου του», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή