Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κάθε νέος πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ για το δημόσιο χρέος

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 14:18
UPD:14:32
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως οι νέοι, χωρίς να έχουν ψηφίσει ποτέ και χωρίς ποτέ να έχουν συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις, καλούνται να πληρώσουν ο καθένας 40.000 ευρώ ως αναλογία τους στο δημόσιο χρέος.

A- A A+

Για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιο Χρέους ενημέρωσε τους μαθητές της Βουλής των Εφήβων η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι σε κάθε νέο αναλογεί το ποσό των 40.000 ευρώ χωρίς ποτέ να έχει συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις.

«Όποιος σας πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, σας λέει ψέματα, θέλει να σας περιθωριοποιήσει και εξυπηρετεί τα σχέδια της χαμένης γενιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στους έφηβους βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίασαν σε Ολομέλεια, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

Αφού ενημέρωσε τους μαθητές για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που συγκροτήθηκε στη Βουλή και αποφάνθηκε ότι το χρέος της χώρας είναι παράνομο, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως οι νέοι, χωρίς να έχουν ψηφίσει ποτέ και χωρίς ποτέ να έχουν συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις, καλούνται να πληρώσουν ο καθένας 40.000 ευρώ ως αναλογία τους στο δημόσιο χρέος.

HELLENIC PARLIAMENT TV
Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων

Στο 54ο λεπτό η ομιλία της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Εγώ λέω πως δεν είναι δίκαιη συνθήκη αυτή και ανεκτή κατάσταση. Και το ίδιο λέτε κι εσείς» σημείωσε.

«Η Δημοκρατία κρίνεται από το πόσο χώρο αφήνει στους νέους» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας: «Για τη ζωή σας έχετε το λόγο πρώτα εσείς. Έχετε το παρόν και το μέλλον στα χέρια σας. Σπάστε τα δεσμά που σας θέλουν παθητικούς δέκτες. Να είστε αληθινοί και αληθινές».

Από την Ολομέλεια της Κ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ψηφίστηκε η νομοθετική πρόταση με τίτλο «Αρχές και κανόνες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο σχολείο» των Ομάδων Διαβούλευσης και της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες αποτελούνται από τους μαθητές της Β' τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελληνικών λυκείων του εξωτερικού, καθώς και των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

HELLENIC PARLIAMENT TV
Με πρόταση της κ. Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να εξετασθεί κατά την επόμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι έφηβοι βουλευτές απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις προς την υπουργό Παιδείας, τις οποίες απάντησε η υπηρεσιακή υπουργός, Φρόσω Κιάου.

«Αυτό που ζείτε είναι μία ψευδαίσθηση. Είναι η βαλβίδα που ανοίγει για να εξατμιστεί το καζάνι που βράζει» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος από το βήμα της Ολομέλειας στους έφηβους βουλευτές.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τόνισε ότι το κατεστημένο επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλάνε και να αγωνίζονται, ακόμη ακόμη, ως το σημείο ασφαλείας που του επιτρέπει την ύπαρξή του.

Ο κ. Γλέζος επεσήμανε ότι ο θεμέλιος λίθος του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, ο λαός να έρθει πραγματικά στην εξουσία, εκείνος να είναι κυρίαρχος και να αποφασίζει για όλα, ενώ η τελική εκτελεστική εξουσία είναι εκείνοι που έχουν την εντολή του. Μάλιστα, μίλησε για «παραδοξότητα» όταν οι υποψήφιοι στις εκλογές ζητούν την ψήφο του λαού και όχι την εντολή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή