Skip to main content

Δέχτηκε τη μείωση αποδοχών του (και) ο Τζόρντι Άλμπα

Μετά τον Ζεράρ Πικέ, ο Τζόρντι Άλμπα είναι ο δεύτερος παίκτης (και εκ των αρχηγών) της Μπαρτσελόνα, που αποδέχτηκε τη μείωση αποδοχών που του πρότεινε η διοίκηση.

Ο έμπειρος αριστερός μπακ με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσει το σύλλογο να πάρει… ανάσα από τα τεράστια χρέη που τον «βαραίνουν», ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα ν΄ ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο κι άλλοι συμπαίκτες του.

Όπως αναφέρουν οι δύο μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες της Καταλωνίας, «Mundo Deportivo» και «Sport», ο 32χρονος άσος είπε το  «ναι» στο «ψαλίδι» ύψους 25% του συμβολαίου του (λήγει το 2024), ενώ επίσης αποδέχτηκε να μεταθέσει για το 2024 μέρος των χρημάτων που έχει να λαμβάνει.

Η κίνηση αυτή σαφώς και χαιρετίστηκε με μεγάλη ικανοποίηση από τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που, πλέον, περιμένουν ότι ανάλογη στάση θα κρατήσουν οι Σέρχιο Μπουσκέτς και Σέρτζι Ρομπέρτο.

«Η πρόθεσή μου ήταν πάντα να βοηθήσω τον σύλλογο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για μένα και αισθήματα που τρέφω για την Μπάρτσα» είχε δηλώσει ο Άλμπα εμφανιζόμενος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των Καταλανών στην πρεμιέρα με 4-2 επί της Σοσιεδάδ.