Skip to main content

«Χάλκινη» η Ευαγγελία Φράγκου στο Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην ελληνική κωπηλασία από την Ευαγγελία Φράγκου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονό σκιφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων που ολοκληρώθηκε χθες (15/08) στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Το φινάλε της διοργάνωσης ήταν εξαιρετικό για τα ελληνικά χρώματα, καθώς στον τελευταίο τελικό (από τους έξι συνολικά) για τα γαλανόλευκα κουπιά ήρθε το μετάλλιο, μετά από την εξαιρετική εμφάνιση της Ευαγγελίας Φράγκου στη μεγάλη κούρσα του σκιφ νεανίδων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που τερμάτισε σε 7:57.53 έχασε για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου το ασημένιο μετάλλιο από την Ιταλίδα αντίπαλό της που τερμάτισε σε 7:57.37, ενώ απείχε μόλις δυο δευτερόλεπτα από την Ελβετίδα που κέρδισε το χρυσό σε 7:55.02.

Από εκεί και πέρα ακόμα πέντε πληρώματα είχαν συμμετοχή στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα:

Οι Στυλιανή Νάτσιουλα-Κατερίνα Γκόγλου τερμάτισαν στην 5η θέση του διπλού σκιφ με χρόνο 7:19.95.

Στην ίδια θέση βρέθηκε και η τετράκωπος με τους Παναγιώτη Αδάμ-Γιώργο Παπαδόπουλο-Ανδρέα Καρέτσο-Σπύρο Γεωργίου, με επίδοση 6:14.27.

Στο διπλό σκιφ οι Ανδρέας Αθανασιάδης-Καούδης και Κωνσταντίνος Χρήστου πήραν την 6η θέση με χρόνο 6:39.45, ενώ στην τετράκωπο οι Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου-Ιωάννα Ασβεστά-Ελισάβετ Ήρα Αργυράκη τερμάτισας έκτες με 7:05.60.

Έκτη θέση πήραν και οι Χρήστος Μαργαρίτογλου, Απόστολος Λυκομήτρος στη δίκωπο με 6:57.97.

Τέλος στο μικρό τελικό του σκιφ ο Ιάσονας Εξάρχου κατέλαβε την 3η θέση με χρόνο 7:07.67 και την 10η συνολικά.