Skip to main content

Super League: Η Ξάνθη χάλασε το…πάρτι του Παναθηναϊκού με το 0-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Η αψυχολόγητη ενέργεια του Κάρλος Ζέκα στο 51΄ (αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Σολτάνι) έδωσε την ευκαιρία στη Ξάνθη να φύγει με το μεγάλο «διπλό» (1-0) από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Τα… ποδοσφαιρικά πάρτι συνήθως βγαίνουν… ξινά στις ομάδες που τα διοργανώνουν κι αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Ο χαρακτήρας γιορτής που έδωσαν οι «πράσινοι» στην αναμέτρηση με την ακριτική ομάδα, με την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων πριν τη σέντρα, δεν είχε την ανάλογη κατάληξη, μιας και η ομάδα του Λουτσέσκου υποχρέωσε το «τριφύλλι» στην πρώτη του ήττα μέσα στο 2016 (είχε 4 νίκες και μία ισοπαλία). Ήττα που κατά πάσα πιθανότητα και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της ΑΕΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (αύριο) μπορεί να σημαίνει και την απώλεια της 2ης θέσης για τους «πράσινους» στην κανονική περίοδο.

Δεν έφταναν οι απουσίες στον Παναθηναϊκό (Μπεργκ, Μπουμάλ, Αμπεντ, Κουτρουμπής, Σάντσεθ, Τελάντερ, Μέστο, Εβαντζελίστα), οι «πράσινοι» δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα και ηττήθηκαν δίκαια από μία καλύτερη ομάδα, τουλάχιστον, στο σημερινό ματς. Η φάση, βέβαια, που έπαιξε καθοριστική σημασία στην εξέλιξη του αγώνα σημειώθηκε στο 51΄, όταν χωρίς κανένα λόγο ο Ζέκα χτύπησε με αγκωνιά τον Σολτάνι, ο Μάνταλος ήταν κοντά και σωστά απέβαλλε τον Πορτογάλο μέσο του «τριφυλλιού». Η Ξάνθη κυριάρχησε στη συνέχεια και κατάφερε να πετύχει το γκολ με τον Σολτάνι, χάρις στο οποίο πέτυχε την 2η σερί της νίκη.

Στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Ροντρίγκο Μολέδο είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και σε 2-3 φάσεις βγήκε έγκαιρα για να απομακρύνει, ενώ από την άλλη το ντεμπούτο του Λούκας Βιγιαφάνες δεν ήταν το ιδανικότερο, μιας και ο Αργεντινός επιθετικός μέσος δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν κακός. Χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Ζαρόπουλου, σε αντίθεση με τους ακρίτες που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 30΄.

Ο Νιέτο βγήκε τετ-α-τετ με τον Στιλ, μετά το κενό στη δεξιά πτέρυγα των «πρασίνων», αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απόκρουσε το πλασέ του επιθετικού της ακριτικής ομάδας. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και μπήκε στ΄ αποδυτήρια με το μηδέν στην άμυνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους «πράσινους». Σε μία ανύποπτη φάση στο κέντρο του γηπέδου ο Ζέκα χτύπησε εκτός φάσης από πίσω τον Σολτάνι και σωστά ο διαιτητής Μάνταλος απέβαλλε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια μετά από 2 λεπτά, αλλά η ενέργειά του ήταν αψυχολόγητη κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες σχεδόν για ένα ολόκληρο 45λεπτο.

Η Ξάνθη εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε καλή μέρα ανέβασε την απόδοσή της και στο 67΄ προηγήθηκε με το πλασέ του Σολτάνι μετά την ασίστ του Νιέτο από αριστερά. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στη συνέχεια, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει ιδιαίτερα και θα μπορούσε, μάλιστα, να «καθαρίσει» το ματς στο 82΄ αλλά η κεφαλιά του Σολτάνι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Ένα σουτ του Λουντ που απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζαρόπουλος, κι άλλο ένα του Πέτριτς που έφυγε άουτ ήταν οι φάσεις που είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκό μετά το γκολ που δέχτηκε.