Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Ποδόσφαιρο: Η Βραζιλία παρέμεινε στον θρόνο της

«Χρυσή» στο Ρίο, «χρυσή» και στο Τόκιο! Η Βραζιλία, ωχ έστω και στην παράταση, δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με το 2-1 επί της Ισπανίας στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων, πήρε το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Τα 90 λεπτά και οι καθυστερήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή (1-1), ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο του επιπλέον χρόνου η «σελεσάο» βρήκε το γκολ που έψαχνε και πήρε τη νίκη και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Βραζιλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 37ο λεπτό, με τον Ριτσάρλισον να εκτελεί απογοητευτικά το πέναλτι,  στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού τερματοφύλακα.

Ωστόσο, οι Νοτιοαμερικανοί πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, με το γκολ του Κούνια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, από ασίστ του Ντάνι Αλβες.

Οι παίκτες της «ρόχα», ήταν «υποχρεωμένοι» ν΄ αντιδράσουν και μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση, όταν ο Σολέρ έκανε σέντρα και ο Οϊαρθάμπαλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάντος.

Η Ισπανία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο 88ο λεπτό, αλλά το σουτ του Μπράϊαν Χιλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα. Την ίδια τύχη, είχε και το σουτ του Μπράϊαν Χιλ τρία λεπτά αργότερα, με αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί τα πάντα κρίθηκαν στο 109ο λεπτό. Μετά από κάθετη πάσα του Αντονι, ο Μάλκομ βρέθηκε απέναντι στον Σιμόν από θέση μέσα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα, παρά την προσπάθεια του Ισπανού τερματοφύλακα.