Skip to main content

Άρση Βαρών: Συνεχίζει στο άθλημα ο Ιακωβίδης

Η άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων, του Παναθηναϊκού, αλλά και η στήριξη των δικών του ανθρώπων και του κόσμου, οδήγησε τον Θοδωρή Ιακωβίδη στην απόφαση να συνεχίσει να υπηρετεί τοι άθλημα της άρσης βαρών.

Τα όσα υποστήριξε ο αθλητής μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (σ.σ. είχε αναλοινώσει με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από το άθλημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλα τα χρόνια), έφεραν την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας, αλλά και του συλλόγου του, με τον ίδιο κατά την επιστροφή του από την Ιαπωνία να προαναγγέλλει ότι θα συνεχίσει.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ξεκίνησε άμεσα μία καμπάνια στήριξης του Ιακωβίδη μέσω του «Σύλλογος πιο Μεγάλος», προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και να μπορεί ο Έλληνας αρσιβαρίστας να προπονείται όπως πρέπει, αλλά και να κάνει τις προετοιμασίες του σε σωστά πλαίσια ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει.

Όπως ανακοίνωσαν οι “πράσινοι” την Παρασκευή, ο κόσμος συγκέντρωσε το ποσό των 24.859,95 ευρώ στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που είχε στηθεί γι’ αυτόν το σκοπό και τα χρήματα παραδόθηκαν στον Ιακωβίδη από τον αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Βρανόπουλο, και την έφορο του τμήματος άρσης βαρών και παλιάς πρωταθλήτριας του αθλήματος, Κυριακή Γαλάνη.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου και η διοίκηση είναι δίπλα μου. Η στάση και η συμπεριφορά των ανθρώπων του συλλόγου με κάνει να συνεχίζω να θέλω να αγωνίζομαι με την πράσινη φανέλα και να προσπαθώ να δοξάσω το τριφύλλι.

Από κει και πέρα, η κίνηση που έγινε από την πλευρά του “Σύλλογος πιο Μεγάλος” είναι σίγουρα συγκινητική και αξιέπαινη και δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του ελληνικού αθλητισμού», δήλωσε ο Ιακωβίδης, ο οποίος φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην άρση βαρών με στόχο ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις από την 11η θέση που πήρε στους Αγώνες του Τόκιο.