Skip to main content

«Ανάσα» για Πανθρακικό, 3-2 την Καλλονή

Πολύτιμη νίκη με 3-2 επί της Καλλονής σημείωσε ο Πανθρακικός στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Θράκης έφτασε στους 24 βαθμούς και απομακρύνθηκε λίγο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Καλλονή έμεινε στους 27.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του σταδίου, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε πρόβλημα.

Το σκορ άνοιξε σχετικά νωρίς, καθώς στο 15ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ντιγκινί και άστοχη έξοδο του Χογκ ο προωθημένος Εμπόου δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Η απάντηση της ομάδας από τη Λέσβο δεν άργησε πάντως, αφού στο 20΄ ο Αντέτζο βρήκε με το κεφάλι τον Μανούσο που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ημίχρονο, πάντως, δεν έληξε ισόπαλο, καθώς στο 44΄ ο διαιτητής Κίζας έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι στους γηπεδούχους, σε μαρκάρισμα του Πιπίνη στον Ίγκορ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Το πιο εντυπωσιακό γκολ της βραδιάς σημείωσε ο Τσαμπούρης στο 50΄ αλλά σε βάρος της… ομάδας του, όταν στη σέντρα του Μπαϊκαρά από δεξιά ο αμυντικός της Καλλονής «σκότωσε» τον Χογκ με εκπληκτική… κεφαλιά.

Η είσοδος του Πετρόπουλου έκανε πιο απειλητικούς τους φιλοξενούμενους, που «σήκωσαν» την μπάλα για να εκμεταλλευτούν την ικανότητα του υψηλόσωμου επιθετικού στο ψηλό παιχνίδι.

Το ματς πήρε «φωτιά» στο 74΄, σε φάση με διπλό όφελος για τους «νησιώτες» που κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του Ηλιάδη, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι την κεφαλιά του Κεϊτά.

Ο Μανούσος ευστόχησε από τα 11 μέτρα και μείωσε σε 3-2, ενώ στο 87΄ η Καλλονή διαμαρτυρήθηκε για νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Γιορέντε, αλλά η σφυρίχτρα του διαιτητή έμεινε σιωπηλή.