Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Μπάσκετ: Ο Ντουράντ οδήγησε τις ΗΠΑ στην τετράδα

Με ηγέτη και σκόρερ τον Κέβιν Ντουράντ η Team USA επικράτησε με 95-81 της Ισπανίας, και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ της Σαϊτάμα, αφήνοντας εκτός τους Ίβηρες, στο τελευταίο ματς καριέρας του Πάου Γκασόλ.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς θα είναι η νικήτρια του προημιτελικού ανάμεσα στην Αυστραλία και στην Αργεντινή.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά, προηγήθηκαν με 21-19 στο δεκάλεπτο, ενώ ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους στομ δεύτερο, όπου και «οικοδόμησαν» διψήφια διαφορά (39-29).

Στο σημείο εκείνο ο Κέβιν Ντουράντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, οδηγώντας την ομάδα του σε επιμέρους σκορ 36-10 και προβάδισμα 16 πόντων (65-49).

Με τον Ρίκιο Ρούμπιο να κάνει μεγάλο ματς οι Ίβηρες προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, πλησίασαν στο -4 (69-65), αλλά στη συνέχεια δεν είχαν άλλες δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να φτάσουν σε μία άνετη νίκη. Στο τελευταίο ματς καριέρας ο Πάου Γκασόλ δεν μπόρεσε να δει την ομάδα του να προχωρά πιο ψηλά στη διοργάνωση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ντουράντ με 29 πόντους, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Τζέισον Τέιτουμ και 12 ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Για τους Ισπανούς, ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν συγκλονιστικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 38 πόντους.