Skip to main content

Έτοιμος για νέο supermax συμβόλαιο με τους Γουόριορς ο Κάρι

Θέμα χρόνου είναι η υπογραφή νέου, τετραετούς supermax συμβολαίου ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και τον Στεφ Κάρι, ύψους 215 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ έχει ακόμη έναν χρόνο από τα πέντε που είχε υπογράψει έναντι 201 εκατ. δολαρίων με τους Γουόριορς, αλλά η επέκταση θα τον κρατήσει στην ομάδα έως το 2026.

Οι ειδικές supermax συμφωνίες στο ΝΒΑ αφορούν απαλλαγές από τα ανώτατα όρια μισθών, που επιτρέπουν στους κορυφαίους παίκτες να υπογράψουν επεκτάσεις με ομάδες δημιουργώντας ακόμη πιο προσοδοφόρα συμβόλαια από αυτά που μπορούν να αποκτήσουν ως ελεύθεροι, υπογράφοντας σε άλλη ομάδα.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Γουόριορς, Μπομπ Μάιερς, στους δημοσιογράφους τον περασμένο Μάιο. «Φαίνεται ότι έχει κίνητρο – έχουμε κίνητρο. Θα έλεγα πως είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε μαζί», συμπλήρωσε.

Ο Κάρι είχε μέσο όρο 32 πόντους ανά αγώνα πέρυσι, κατακτώντας εύκολα τον δεύτερο τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην καριέρα του.

Ο All Star γκαρντ και τρεις φορές πρωταθλητής NBA βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών με 2.832 τρίποντα, ενώ έχει μέσο όρο καριέρας 24,2 πόντους, 6,5 ασίστ, 4,6 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 762 παιχνίδια (756 έχει ξεκινήσει βασικός), από τότε που έγινε ντραφτ από τους Γουόριορς, το 2009.

Πηγή: Reuters