Skip to main content

Ισόπαλο το (μετριότατο) ντέρμπι των «αιωνίων»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή απώλεια στο πρωτάθλημα, καθώς με πέναλτι του Μολό στο 90΄ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που είχαν προηγηθεί με τον Γκερέρο στο 36΄.

Οι «πράσινοι» παραμένουν χωρίς νίκη ύστερα από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές κι αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία τους, στα 60 χρόνια που υφίσταται η κατηγορία. Στα… θετικά τους, πάντως, πως είναι η πρώτη ομάδα που σκοράρει απέναντι στους Πειραιώτες, στη Σούπερ Λίγκα.

Την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα εναντίον της Τότεναμ παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» και τη βαριά ήττα (0-4), με τους Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη, Χατζηγιοβάνη να μένουν εκτός και τις θέσεις τους να παίρνουν οι Σένκεφελντ, Κολοβός και Κουρμπέλης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 36΄ με τον Γκερέρο από σέντρα του Τσιμίκα, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε να προσφέρει φάσεις και συγκινήσεις. Στο 58΄ ο Περέα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Σεμέδο, όμως ο Σα απέκρουσε το χτύπημα του Μακέντα. 

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κόπωσης, τα οποία φρόντισε να διορθώσει ο Μαρτίνς με δύο αλλαγές (Καμαρά, Ραντζέλοβιτς). Μετά το χαμένο πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ενέπνεαν μεγαλύτερη σιγουριά και πλησίαζαν τον στόχο τους, που ήταν η διατήρηση του σκορ, αλλά δεν πήραν ρίσκο στην επίθεση και το πλήρωσαν.

Στο 88΄ ο Μακέντα με καταπληκτική ντρίπλα στον Μεριά κέρδισε νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Μολό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 90΄, όμως σίγουρα για τον Μαρτίνς είναι ένα θέμα τα δύο πέναλτι που έκανε ο Τυνήσιος σε τέσσερις ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο επί του Χάρι Κέιν, στο παιχνίδι με την Τότεναμ, που επίσης έληξε ισόπαλο.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.