Skip to main content

Επιτέλους νίκη για Ξάνθη, 2-0 τον Ηρακλή

Επιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη, που αξιοποίησε την έδρα της και επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή στα Πηγάδια για την 20ή αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα, βελτιώνοντας τη θέση της στην κατάταξη του πρωταθλήματος, καθώς ανέβηκε στους 22 βαθμούς.

Η ακριτική ομάδα αγνοούσε τη νίκη εδώ και περίπου 2,5 μήνες και συγκεκριμένα από τις 22 Νοεμβρίου 2015, όταν στο πλαίσιο της 11ης ημέρας είχε επιβληθεί του Πανιωνίου με 2-0.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν κατά πολύ για την ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου μόλις στο 3ο λεπτό, καθώς ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή τους.

Στο σημείο εκείνο ο Λουσέρο βρήκε τον Νιέτο, ο Ισπανός επιθετικός της Ξάνθης σούταρε διαγώνια και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Περνίς, ανοίγοντας το σκορ για τους Θράκες. 

Στη συνέχεια το παιχνίδι ατόνησε. Ο Ηρακλής δεν κατόρθωσε να απειλήσει ουσιαστικά την καλά οργανωμένη αντίπαλό του, αν εξαιρεθεί ένα αξιόλογο μα άστοχο σουτ του Κυριακίδη στο 60΄, στη μοναδική απειλή του «Γηραιού» σε όλο το παιχνίδι!

Τελικά, τη μοίρα του αγώνα σφράγισε αμετάκλητα ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Ντάνι Νιέτο. Στο 62ο λεπτό ο Ίβηρας ποδοσφαιριστής δέχθηκε την πάσα του Ορφανίδη, άφησε πίσω τους αμυντικούς του Ηρακλή και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-0, που έστειλε την ομάδα του στους 22 βαθμούς και την 11η θέση.