Skip to main content

«Τεσσάρα» και στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

Τρεις ημέρες μετά την επιβλητική εμφάνιση και το εμφατικό 4-0 επί της ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός με εμφάνιση «καρμπόν» νίκησε με το ίδιο σκορ και τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι των «Δικεφάλων».

Παρότι αυτή τη φορά άργησαν να ανοίξουν το σκορ, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καταιγιστικοί και έχασαν πλήθος ευκαιριών, δημιουργώντας πάμπολες τελικές στην περιοχή του Κότνικ, την οποία πατούσαν διαρκώς με πάρα πολλούς παίκτες τους.

Ο Χριστοδουλόπουλος έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο (10 τελικές σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός), αλλά την πιο κλασική είχαν οι φιλοξενούμενοι, όταν στο 10΄ ο Καμαρά από λάθος του Βούκοβιτς βγήκε απέναντι στον Σα, αλλά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας διαφύλαξε την εστία του.

Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρολευκοι» σφυροκοπούσαν την εστία του Κότνικ από τα πλάγια και τον άξονα, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος, που ήταν αποδέκτης των περισσότερων προσπαθειών, δεν είχε ρέντα.

Τελικά το 1-0 ήρθε στο 68ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης έκανε το γύρισμα, ο Γκερέρο άφησε την μπάλα και ο Χασάν ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ στη χρονιά και δεύτερο απέναντι στον Πανιώνιο.

Αυτό το τέρμα έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους και στο 75΄ ο Γκερέρο έγραψε το 2-0 με εκπληκτική κεφαλιά. Τέσσερα επτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε και εκτέλεσε πέναλτι ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 (79΄), ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Βούκοβιτς, ο οποίος στο 86΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.