Skip to main content

Euro 2020: Συλλήψεις στο Λονδίνο στη διάρκεια των πανηγυρισμών των Άγγλων

Είκοσι άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης από τις αρχές του Λονδίνου, στη διάρκεια των πανηγυρισμών των οπαδών της Αγγλίας για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στον τελικό του Euro 2020 (11/07).

Εκατοντάδες Άγγλοι φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας για να γιορτάσουν τη νίκη επί της Δανίας στην παράταση (2-1) και την πρόκριση των «Τριών Λιονταριών» σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια και τον τελικό του Μουντιάλ 1966 (η Αγγλία είχε πάρει το τρόπαιο).

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί σε διάφορα σημεία, γνωρίζοντας από πριν ότι σε περίπτωση πρόκρισης της Αγγλίας ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους για να πανηγυρίσει.

Όπως κι έγινε.  Η κυκλοφορία διακόπηκε στο Piccadilly Circus, στο κεντρικό Λονδίνο, όταν οι φίλαθλοι μπλόκαραν δρόμους και ανέβηκαν ακόμη και σε… τηλεφωνικούς θαλάμους!

Η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι: «Έχουν πραγματοποιηθεί 20 συλλήψεις από αξιωματικούς για διάφορα αδικήματα, όπως κοινή επίθεση, διατάραξη δημόσιας τάξης και επίθεση κατά της αστυνομίας».