Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έφοδος των Αρχών για υποθέσεις δωροδοκίας

Οι καταγγελίες για δωροδοκία στην υπόθεση της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 ώθησαν τις αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο στο να προβούν σε επιδρομή εναντίον «πολλαπλών στόχων» στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας.

Με ανακοίνωσή τους οι αρχές παραδέχθηκαν ότι «εκτελέστηκαν εντάλματα τα οποία αφορούσαν επιχειρήσεις έρευνας, κατάσχεσης στοιχείων, αλλά και σύλληψης υπόπτων», χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε ονόματα.

Με βάση τα ΜΜΕ της «χώρας του καφέ» και συγκεκριμένα την «TV Globo», ο ένας από τους στόχους της επιχείρησης που έγινε σήμερα ήταν ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Άρθουρ Γκούζμαν, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα περισσότερο.

Όλα είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο, όταν μέσο ενημέρωσης της Γαλλίας, είχε αποκαλύψει πως Βραζιλιάνος επιχειρηματίας δωροδόκησε τον γιο ενός μέλους της ΔΟΕ, τρεις ημέρες πριν την ψηφοφορία του 2009 για την διοργανώτρια πόλη των Αγώνων του 2016.

Η οργανωτική επιτροπή του «Ρίο 2016» διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, ωστόσο, η ΔΟΕ ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα επί του θέματος.