Skip to main content

Με Φενέρμπαχτσε για τη νίκη και το ρεκόρ του Σπανούλη ο Ολυμπιακός

Ένας αγώνας που μπορεί να μείνει στην ιστορία ως αυτός στον οποίο ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί απόψε στο ΣΕΦ.

Στις 21:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενερμπαχτσέ για τη 17η αγωνιστική και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει την ευκαιρία, εφόσον σκοράρει 10 πόντους, να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που περάτωσε την καριέρα του έχοντας πετύχει 4.152 πόντους. 

Ο Σπανούλης μετρά 4.143 πόντους σε 317 αγώνες, ενώ ο Ναβάρο πέτυχε 4.152 πόντους σε 341 αναμετρήσεις. Ήδη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού απολαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των ασίστ (1.475), των εύστοχων ελεύθερων βολών (1.078) και στη συνολική βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης, με 3.927 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και από την Μπαρτσελόνα εκτός και η νίκη απέναντι στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι επιβεβλημένη για τους «ερυθρόλευκους». Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 6 νίκες – 10 ήττες μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. 

Η Φενερμπαχτσέ προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και έχει μία λιγότερη νίκη από τον Ολυμπιακό (5-11). Νέο πρόσωπο στο ρόστερ της Φενερμπαχτσέ αποτελεί ο Μάλκολμ Τόμας, ο οποίος πήρε τη θέση του Βλάντιμιρ Στίματς (έληξε το συμβόλαιό του) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης απέναντι στους Πειραιώτες.

Εκτός παραμένει ο Γιαν Βέσελι, αυτή όμως δεν είναι η μοναδική απουσία, καθώς οι Τούρκοι είναι πλήρως αποδυναμωμένοι στη γραμμή των ψηλών, μιας κι εκτός του Βέσελι, στην Αθήνα δεν ταξίδεψαν ούτε οι Ντουβερίογλου, Λοβέρν.